Runkampen – Protest vid Riksdagshuset 24 Maj

  10967
  Runkampen - Protest vid Riksdagshuset
  Karta Otillgänglig

  När:
  24 maj, 2019
  Kl:14:00 - 16:00

  Vart:
  Slottsbacken, Stockholm


  Uppdaterad Information 20 Maj 2019.

  OBS, ändring, vi samlas kl 14.00 på slottsbacken ( ni kommer se vart exakt ) och gå gemensamt ned till mynttorget kl 15.00. Där vi kommer tala och hoppas att någon möter oss för att ta emot namninsamlingen på plats.
  Sedan avslutar vi ca 16.00.
  Denna ändring är pga polisens direktiv.


  Fredagen den 24 Maj kl 14.00 kommer vi samlas utanför riksdagen med banderoller för att påvisa galenskapet i att vilja förbjuda delar av vårt kulturarv och historia.
  Vi kommer också kl 16.00 att inlämna vår namninsamling. Hoppas du med kommer närvara och visa ditt stöd för vårt gemensamma arv.

  Genom Justitieminister Morgan Johanssons försorg hanteras en utredning som ska presenteras i slutet av maj 2019 där man ska komma fram till om att möjliggöra så att Runor och andra Nordiska symboler t.ex. Valknuten, Mjölner, Vegvisir ska kunna hamna under lagen om Hets Mot Folkgrupp.

  Bakgrunden till utredningen är att flera tunga politiker däribland Justitieministern Morgan Johansson i spetsen har torgfört att nazistiska och rasistiska symboler ska förbjudas, och enligt dem så infaller bland annat runor och andra symboler under denna politiska ideologi. Vilket vi motsätter oss eftersom Runor och symboler är inte politik.

  Nordiska Asa-samfundet startade nyligen en namninsamling på vår hemsida som vi den 24:e maj ska lämna in till Riksdagen.

  Läs mer och skriv under på: https://asa-samfundet.se/runkampen/

  Varmt välkomna den 24:e Maj, vid frågor: info@asa-samfundet.se

  ANMÄL ER HÄR

  Kategorier