Efterlivet

Efterlivet vart finns det?

Så gott som alla människor känner till Valhall halva styrkan av fallna krigare kommer dit men det är inte så vanligt att man dör med yxa eller svärd i handen i våran del av Midgård längre.

Så vilka kommer då till Valhall?

Soldater som offrar sig själva i krig utomlands eller i räddnings aktioner här hemma.

Människor som utan att tänka på sin egen säkerhet gör allt för att rädda en medmänniska så som brandmän och kvinnor,läkare som kämpar för att rädda liv och jobbar kanske 12-14 tim bara för att rädda ett liv.

En vanlig människa som gör allt för att hans medmänniskor utan att känna dessa skall må bättre få ett bättre liv helt enkelt, vardags hjältar välkomnas säkerligen upp till Valhall.

Den stora gudinnan Freja är INTE bara en fruktbarhets gudinna utan hon är så mycket mer, den största gudinnan av Vaner och kallas då för Vanadis,hon är också ”chef” över Valkyriorna som hämtar upp dessa fallna ”krigare” som vi.

Hon är magins gudinna och lär självaste Oden konsten Sejd.

Inte nog med det hon tar hälften av de fallna ”krigarna” (alltså dom jag räknat upp hos Valhall)upp till sin boning Folkvang.

Freja tar även mot ärliga personer som har ett fantastiskt driv och även magiker kvinnor i första hand som har det som yrke eller gör det i all hemlighet.

Vi har människans beskyddare nämligen Tor och hans boning Trudvang. Den största boningen av dom alla. Hos denna vänliga godhjärtade gud kommer vi som har jobbat och skött oss hela livet. Vi som tar hand om våra familjer våra nära och kära, vi som ser till att mat finns på bordet och att våra nära och kära kan klä sig varmt på vintern. Vi som strävar fram genom vardagens lunk utan att försöka sko oss på andra.
Bonden som ser till att vi får mat på bordet och mjölk att dricka.

Så har vi Hel dödsgudinnan en hemsk gudinna med sjukdom och svält i släptåget eller?

Nej säger vi utan detta är en ren kristen påverkan där det gällde att förtala Asatron på de mest grövsta sätten så var det väl alldeles utmärkt att skrämma folk med att hos Hel väntade svält sjukdomar och elände efter döden och sen att hon dess utom är en gudinna så passade det den katolska läran ännu bättre eftersom deras kvinnosyn är som dem är.

Om nu Hel vore en sådan hemsk gudinna så varför gick hon då med på att släppa Balder om alla ting i hela Midgård begrät Balder?

Här gör hon alltså något ut över det vanliga, att släppa någon som egentligen är död och då med andra ord gå in i Nornornas väv och ändra det dom har fastslagit.

Det finns en berättelse (från Island så klart) som berättar att i gravhögen hade ätten sin plats efter livet och där drack man gott och hade det väldigt trevligt, tvärt mot vad kyrkan har försökt att lura i oss.

Vi tror att hälften av alla “vanliga” människor kommer till Hel och lever ett fint efterliv.

Helvetet eller som det heter Helsvite är platsen som oärliga människor kommer till grova brottslingar, människor som sätter nid före allt som lever på andras människors smärta och olycka till denna plats skickar Hel dom vidare till Nifelheim.

Gefjon tar mot kvinnor som strävar framåt i sin tillvaro men aldrig hittar den rätta, alltså i huvudsak ogifta kvinnor kommer till henne men även ogifta män och kanske hittar dom sin partner där?

Fiskare samt sjömän och andra människor som mister sitt liv vid anslutning till sjö och hav hamnar hos Ran.

Sjömän och fiskare som inte mister sitt liv under arbetet och som har sett till att vi får mat på bordet, produkter att köpa olja att värma våra hus med hamnar hos Njord, så även dom som har ett stort intresse av fiske, sjöar och hav.

Glitner dit kommer Advokater, Åklagare och domare som har dömt på rättvist och sätt och inte satt oskyldiga i fängelser.

Till Frigg och hennes Fensalarna kommer barn som gått bort alldeles för tidigt, äkta par som går bort och fortfarande är gifta hamnar hos Frigg där dom kan fortsätta att leva sida vid sida och hjällpa till att ta hand om barnen som springer omkring.


Kontaktinformation eller om du vill engagera dig
E-post: [email protected]
Tel: 08-519 70 720