NAS ställer in öppna /offentliga blot

458
Pressmeddelande-Blot-Corona

Med tanke på senaste tidens utveckling i samhället och baserat på smittorisker så ställer vi tyvärr tills vidare in alla offentliga och öppna blot.
Detta är i linje med att minimera smittospridning och inget vi varken önskar eller såg fram emot.
Vi känner dock inte idag att vi vill vara bidragande till ökad risk för smittospridning eller att vilja utsätta varken deltagare eller våra förrättare för ökad risk.

Det vi uppmuntrar till är egna blot i hemmet, med familjen och då gärna att rikta bloten mot Eir, Freja och Frigg. För hälsa och familj.
Vi sträcker också ut en hand till er som är oroliga eller vill ha någon att tala med att kontakta era lokala representanter där vi erbjuder samtal, lyssnar och stöd till er som behöver det i dessa oroliga tider.

Normalt är vi inte öppna för onlineblot men nu när det är extraordinära tider och våra medlemmar kan behöva känna delaktighet i blotet med andra likasinnade, så anser vi det nu vara bra för blottlag att i detta läget hålla bloten utan deltagare, filma och lägga upp dom till andra likasinnade.

Vi önskar er alla goda tider, stark hälsa och att makterna är med oss alla. Vi finns här för er. Tillsammans är vi starka, vi har gått genom svårare tider och kommer gå igenom dessa med.

Styrelsen Nordiska Asa-samfundet 2020-03-17

Hell NAS
Hell Asatro
Hell Blotlagen
Hell er Alla.

Föregående artikelRagnarök – En Betraktelse
Nästa artikelValknuten Nr 02 2020 ute nu