Igår bjöd Bifrostfolket på Vårblot vid Anundshög

449
Vårblot 2018 av Anundshög

Lördagen den 17 mars så höll Bifrostfolkets Blotlag Sthlm och NAS Distrikt Mälardalen Vårblot vid det mäktiga Anundshög nära Västerås i Västmanland.
I mitt tycke så är Anundshög Sveriges mäktigaste fornminnes område.
Det finns alltid en liten oro hur vädret ska vara för det är alltid trevligare om det inte regnar, denna dag så sken Sunna från en klar blå himmel med några minusgrader men riktigt behagligt i solen.

Uppslutningen till Blotet var mycket bra denna ceremoni med 43 pers i cirkeln och 11 strax utanför.
Jag tror att platsen längtade efter ett Blot för allt flöt så fint, Blotförrättaren Cajsa Falk var säkerheten sj och såg riktigt stilig och vacker ut med NAS blot mantel på sig.
Det är alltid roligt att se nya människor på ett Blot och det var iallafall för mig många nya bekantskaper denna gång och jag hoppas att vi kommer att ses på framtida Blot.

Vi hade utökat trummningen och det var lyckat men det skulle vara trevligt med fler trummor som slår i takt, vi testade även en ny sak som vi kallar “Ordet är fritt” och faktiskt så var det fyra personer som tog tillfället i akt att prata inför alla och det var faktiskt fler än jag trodde så detta nya inlägg i Blot är något jag tror på.
Blot gåvorna var många, härliga frukter grönsaker blommor och kött såg inbjudande på Blot bordet.

Ett lyckat Vårblot på en mäktig plats är över nu har vi gjort det vi kan för våren.
Och Anundshög vi kommer tillbaka det kan jag lova.
Hell Våren
Hell Asatron
Hell NAS.

Peter Kåhl Riksblotsansvarig Nordiska Asa-samfundet

Föregående artikelNAS i New York Times
Nästa artikelGamla tider