NAS Blotlag Grimnir Bjuder Till Midvinterblot. 11 Januari 2020

  156
  Blotlag Grimnir, Skåne
  Karta Otillgänglig

  Plats: Örelids stenar/Dunahög, Laholm
  Datum: 11/1
  Tid: 14:00

  Blotförrättare: Lisa
  Assisterande: Tim
  Kontaktperson: Magnus Andersson
  magnus.andersson@asa-samfundet.se

  Mitt i vinterkylan bjuder vi i Grimnir blotlag in till värme och gemenskap på det nya årtiondets första blot – Midvinterblotet 2020!

  Vi möts vid parkeringen till Örelids stenar, ett gravfält vackert beläget uppe på en höjd med utsikt över jordbrukslandskapet och Kattegatt i fjärran bortom Västra Mellby.
  I området finns fyra gravhögar daterade till bronsålder, och 36 resta stenar – somliga försedda med skålgropar – från äldre järnåldern.
  Det finns uppgifter om att området en gång i tiden hade ett hundratal resta stenar och av allt att döma var detta en mycket helig plats för våra förfäder.

  I området finns en anvisad eldplats och vi kommer att ordna med eld, så ta gärna med något gott att äta och dricka och stanna kvar för ett litet gille efter ceremonin!

  Parkering: https://goo.gl/maps/fbH4giqZ5PYjcjfKA
  OBS!!! När du söker efter “Örelids stenar” på Google maps blir du hänvisad till FEL plats! Sök i stället på “Dunahög”, eller ännu hellre använd nyss nämnda länk för vägbeskrivning!

  Kollektivtrafik: Det går att ta Öresundståget till Laholms station och därefter buss 324 till Veinge Nebovägen, varifrån det är cirka 30 minuters promenad från parkeringen.

  Vi i blotlaget kan vara behjälpliga med hämtning och lämning vid hållplatser, antingen vid Laholms station eller till buss i Veinge.

  Varmt välkomna!

  ANMÄL ER HÄR

  Kategorier