back to top

Blotlag Idavallen Bjuder Till Segerblot 2 April 2023

Blotlag Idavallen Värmland

Datum:

april 2, 2023

Tid:

14:00

Plats:

Hammars Udde

Plats: Hammars Udde (Karlstad)
Datum: 2/4
Tid: 14:00
Blotsförättare: Thommy Vähäsalo
Assisterande: Lucas Gustafsson
Kontaktperson: [email protected]
 
Segerblotet är det 3:e blotet som Oden stiftar lag på i Svitjod, och sker vid sommarens början, vid den fjärde fullmånen efter den första nymånen efter vintersolståndet.
Segerblotet är ett blot för vinst av framtida segrar i strid och för konungamakten. Men i nutid ser inte alltid våra strider ut som för 1000 år sedan och vi blotar nu utifrån de strider vi själva har att utföra och önskar vinna under 2023. Vi blotar under segerblotet till makter för att de ska ge oss redskap så som kunskap, vilja och kraft att vinna våra personliga strider.
Ta gärna med en sten hemifrån till ceremonin som vi efter blotet kommer att bygga en stenharg av. (storlek som en knuten näve)
Blotgåvor ser vi gärna att ni har med, exempel på gåvor är blommor, spannmål, eller alla former av nedbrytbara material som naturen själv kan ta vara på.
 
 
Här finns Hammarös största och Värmlands näst största gravfält från järnåldern.
Runt där om ligger en domarring, ganska illa åtgången efter sandtäkt.
De nio stenarna, som var 12 från början, bildar inte längre någon regelbunden ring men det går att ana platsens ursprungliga utseende.
Idavallen kommer att vara på plasts från 12:00.
Idavallen kommer att erbjuda Initiering från annan religion till Asatron, att genomgå denna initieringsrit kostar 160kr/person och ett intyg utfärdas efteråt. (Ersättningen går till Idavallen och NAS)
 
Vi ser gärna att ni är i god tid till Blotplatsen och kollar upp vart den ligger via någon sökmotor så ni ej kommer för sent.
Om det finns intresse på plats att gemensamt äta på någon restaurang så ska vi försöka lösa det.
 
Vid Oden/ Blotlag Idavallen.

Plats:

  • Hammars Udde
  • Hammarö
  • 663 41
  • Sverige

Datum & Tider:

  • april 2, 2023 14:00
Dela detta evenemang
LÄGG TILL I DIN KALENDER